Zoekt u voor uw klas nog een leuke natuurles?

In een gastles wordt op een interactieve manier van alles over egels verteld. Wat voor een dier is het, wat eten ze, hoe het zit met die stekels, wat de egelopvang doet en hoe de kinderen zelf egels kunnen helpen.

Ook zijn er natuurlijke materialen te zien, waaronder een opgezette egel die kinderen (voorzichtig) kunnen aanraken. Zo worden kinderen er bewust van dat in de stad niet alleen mensen wonen, maar ook allerlei dieren zoals egels. Een dier als de egel is ook een mooie manier om iets te vertellen over de voedselketen in de natuur. Wie eet wie?

Willen jullie ook zo’n leuke en interessante gastles voor jullie groep(en)? De gastles is geschikt voor groep 1 t/m 8 en wordt aan het niveau aangepast. De gastles duurt ongeveer een uur.

Het is ook mogelijk de gastles deels buiten te doen. We gaan dan op zoek naar geschikte plekken voor egels en naar diertjes die egels zouden kunnen eten. In dat geval duurt de gastles anderhalf uur. Vanwege het verkeer is er dan mogelijk extra begeleiding nodig, afhankelijk van de grootte van de groep, de leeftijd van de kinderen en de schoolomgeving.

Meer weten?

Interesse om 1 of meer egellessen op jullie school in te plannen?  Voor meer informatie en het tarief voor de gastlessen mail naar: egelopvanghaarlemeducatie@gmail.com