Het zal u niet verbazen, wij zijn dol op egels. Wij zetten ons in met tientallen vrijwilligers om de egel te helpen. Dat doen we door egels die ziek zijn of in moeilijkheden zijn gekomen te verzorgen en te behandelen. Als ze opgeknapt zijn laten we ze eerst in gesloten tuinen herstellen. Als ze weer helemaal voor zichzelf kunnen zorgen zetten we ze in geschikte gebieden uit. Zo’n 400+ egels komen er jaarlijks binnen, ze zijn helaas niet allemaal te redden, maar elke egel krijgt een naam en de beste behandeling die we kunnen geven.

Voorlichting

We geven ook voorlichting via onze egelstand op allerlei evenementen, we geven egellessen op de basisschool, en we hebben onze website, facebook , twitter en folders.

Een gigantisch karwei, dat ook allemaal betaald moet worden, denk aan het speciale egelvoer, medicijnen, kosten van de dierenarts, waar we wel altijd korting krijgen, onderhoud van de egelhokken et cetera et cetera.

Vrijwilligers

Dankzij de inzet van al onze vrijwilligers, egelverzorgers, informatiemedewerkers, collectanten, medisch verzorgers, uitzetteams, gesloten en open tuinhouders en educatiemedewerkers, maar ook onze timmerman, blikverzamelaar, meedenkende dierenartsen, website ontwikkelaar, huisstijlontwerper en zo kan ik nog wel even doorgaan, draait de opvang goed.

Terug de natuur in

Elke vrijwilliger die met egels werkt zal het kunnen beamen, iedere egel heeft een eigen karakter. De ene is heel meegaand en makkelijk, de ander een mopperige chagrijn. Het maakt ons niets uit, ons doel en hoogtepunt is het uitzetten in de natuur. Want daar horen ze, snuffelend en rommelend , op zoek naar lekkere hapjes, in uw tuin of natuurgebied.